Versailles van Eric Zwijnenberg                                                                           

Juni en juli 2014

Zondag 8 juni 2014, eerste pinksterdag
De Versailles had zes weken stilgestaan. Kwam mede omdat ik in mei een week weg naar Zuid-Frankrijk, en het ook vaak slecht weer was.
Aanvankelijk zou ik vandaag met de Peugeot naar de stoomtram Hoorn-Medemblik gaan, maar omdat het 's morgens nog regende in Hoorn zag ik daar vanaf. Er was vandaag ook een toerrit van de V.I.A., maar daar had ik niet voor ingetekend. Deelnemers moesten zich om 12 uur verzamelden bij "Kwartje Koffie" in Heiloo, waar de start om 13 uur begon. Pas om 12.30 besloot ik mee te doen omdat het droog was geworden. Reed met m'n Honda eerst vanaf de molen naar de stalling, en toen met de Versailles naar Heiloo.

Bij het eerste het beste verkeerslicht in Alkmaar stopte er naast me een auto met een echtpaar. Toeterden, draaide raampje open, en riepen "Wat een mooie auto! Toppie!"
Bij Kwartje Koffie waren de eerste deelnemers net vertrokken, en kon ik mooi aansluiten. Later tegen bestuurslid Ed Ruitenberg nog even gezegd dat ik clandestien meereed, maar dat was geen punt. Ook gezegd dat ik misschien niet de hele rit zou uitrijden.

Eerst gingen we naar kasteel Marquette in Heemskerk. De rit ging naar mijn mening veel te snel. Je moest veel te hard rijden om de stoet bij te houden; 50 km/h waar 30 was toegestaan, 60 waar je 50 mocht etc. De kopwagen had veel langzamer moeten rijden. Bij Marquette in een laan allemaal opstellen, maar we waren nog niet opgesteld of we moesten al weer weg. Veel te kort tijd dus.

Vervolgens naar Slot Assumburg (hotel/jeugdherberg). Daar op een groot parkeerterrein de auto's opgesteld. Tom Kosmis met zijn Alvis was er ook, maar zijn motor liep veel te heet. Het was namelijk schitterend warm weer vandaag.

        De Alvis van Tom Kosmis en de Versailles van mij.

Hier hadden we wel even tijd om het gebouw of de tuinen te bezoeken. Ik wilde wat drinken, en stond naast een echtpaar aan de bar, van wie ik dacht dat ze ook meededen met de VIA-rit.
Ze gingen op de binnenplaats op het terras zitten met hun koffie, en ik vroeg of ik bij hen mocht zitten. Toen bleek dat ze helemaal niet met een oldtimer waren, maar met de fiets, en uit Bakkum kwamen. Weer zoiets van "gearrangeerd toeval" zoals mijn broer Peter en ik dat noemen: we bleken heel wat raakvlakken te hebben. Hij was een Kraakman, en heeft de stamboom van de Kraakmannen nageplozen vanaf de 16e ŗ 17e eeuw. Voorvaderen waren dijkgraaf van de Egmondermeer, en hij vertelde van de gevelsteen in de voorwaterloop van de Bosmolen waarop een Kraakman staat vermeld. Was dus allemaal familie.

Nu was de tijd om wat te drinken op Assumburg eigenlijk ůůk te kort. Ik wist het, en begreep wel dat de stoet al lang weer aan het vertrekken was terwijl wij nog gezellig zaten te kletsen.
Ik besloot om de rest van de toerrit daarom maar te laten voor wat het was, en me niet te haasten. Dus nog een poosje met het echtpaar Kraakman zitten kletsen, en toen nog de schitterende tuin bezocht. Toen ik bij de auto kwam was het grote parkeerterrein inderdaad helemaal leeg, en stond de Versailles daar moederziel alleen.

 

Daarna terug naar de stalling in Alkmaar, en met de Honda weer naar de molen.

Dinsdag 17 juni 2014
Met de Versailles naar China Wok in de Stolpen (Schagerbrug), om samen met de familie May (Sander, Carla, DaniŽlle (12) en Aris (10) te wokken.

Donderdag 19 juni 2014
's Middags de Versailles uit de garage gehaald en naar de Van der Lijnstraat gebracht. Daar heeft Tom Reisinger de wagen gelapt en uitgezogen. Ook de witte zijflanken van de banden heeft hij weer mooi wit gekregen met Cif. Wagen is gereed voor het huwelijk van aanstaande zaterdag.

Zaterdag 21 juni 2014
Vandaag het bruidspaar John Alders en Michelle Kruijer vervoerd. Na het ophalen van de Versailles uit de stalling Hoefplan in mijn "chauffeurs-outfit" naar het huis van John gereden in Zuid-Scharwoude, waar ik hem en twee bruidsjonkertjes, allemaal keurig in zelfde soort pak, ophaalde.

 

We reden eerst naar een nabijgelegen bloemenzaak waar het "autostuk" in ontvangst genomen werd en op de motorkap werd geplaatst. Daarna naar het huis van de bruid in Dirkshorn.
Daar voegden zich de bruid en twee bruidsmeisjes bij het gezelschap dat ik vervoerde. Volle bak dus voor de Versailles; drie volwassenen en vier kinderen.

 

Naar de Eeuwigelaan in Bergen waar de fotoshoot plaatsvond. Hier had ik ruim anderhalf uur de tijd, en ben ik nog even naar de dorpskern gereden en heb daar een broodje gekocht.
Vervolgens met het hele stel naar het Vredeskerkje in Bergen aan Zee, waar de huwelijksvoltrekking plaatsvond.
Ook daar had ik ruim de tijd om even naar het dorp te lopen en een portie kibbeling te nemen.

Terwijl ik stond te wachten kwam er iemand naar me toe die vlakbij het kerkje woont, en vroeg of ik een kennis was van Margaret en Klaas Zaal. Later bleek dat het Jan Stomer was, van de Van Speijkgarage in Egmond aan Zee waar Klaas en Mar vroeger een Renault 5 hebben gekocht. De man kwam aanlopen met een heel oude papieren zak met aan beide kanten reclame van Simca; Aronde, Ariane en Vedette. Mocht ik zomaar van hem hebben. Bijzonder aardig.

   

Terwijl voor het kerkje nog foto's werden genomen liep de vrouwelijke ambtenaar van de burgerlijke stand langs, die mij aansprak met "Is dat nou die Simca Versailles, met banden met witte zijvlaken en een van de eerste auto's met achteruitrijlampen?" Het bleek dat ze de auto in haar toespraak voor het bruidspaar had verwerkt, en zich via internet goed had ingelezen. Leuk hoor.

Tenslotte het bruidspaar naar Casticum aan Zee gebracht, waar het bij strandpaviljoen Zeezicht het diner en huwelijksfeest had.

 
                  Bij het Vredeskerkje in Bergen aan Zee                                               Castricum aan Zee

En ik reed weer terug naar Alkmaar.

Woensdag 25 juli 2014
Vandaag nam ik, met nog twee gecommitteerden, afscheid als "externe deskundige" van de examencommissie werktuigbouwkunde van hogeschool InHolland. Na 's middags de laatste drie examens te hebben bijgewoond, reed ik om 18 uur met de Versailles naar Wijk aan Zee, waar we in hotel Sonnevanck een etentje kregen aangeboden. Mooie avond, en eerst nog een poos buiten op het terras gezeten.
Om 23 uur weer terug in Alkmaar met de Versailles.

Vrijdag 4 juli 2014
's Middags met de Versailles naar Jaap van der Veen in Purmerend voor een molenbespreking. Prachtige warme dag.

Woensdag 16 juli 2014
's Morgens de Versailles opgehaald, boodschappen in Egmond a/d Hoef gedaan, en met de Versailles naar de molen. 's Middags bewonderende blikken van oud-collega Bert van Engen met zeven vrienden, die een bezoek aan de molen brachten.
Aan het eind van de middag naar De stolpen gereden, daar gegeten, nog even langs de rietdekker in Schagerbrug, en dan naar huis en de Versailles gestald.

Donderdag 24 juli 2014
Omdat de Peugeot last heeft van een heetlopende linkervoorrem, heb ik vandaag de Versailles genomen naar de stoomtram Hoorn-Medemblik.
Na aankomst in Wognum van de eerste tram uit Hoorn wilden een vader met zijn dochtertje, afkomstig uit Vleuten, graag meerijden. Waren samen een dagje op stap. Toen ze in Twisk weer op de tram waren gestapt zag ik dat ze hun tas met proviand op de achterbank hadden laten staan. Telefonisch contact gezocht met chef-trein Wouter Adriaanse, die later terugbelde dat de vader met een conducteur had afgesproken dat ik de tas maar op station Wognum moest afgeven, omdat ze later op de dag met een andere tram naar Hoorn terug zouden keren.
Van Twisk reed ik meteen weer terug naar Wognum, maar door het getelefoneer was ik aan de late kant, en zat iedereen al zo'n beetje in de tweede tram richting Medemblik toen ik kwam aanrijden.  Dus zonder passagiers die tweede tram begeleid langs de Broerdijk, en doorgereden naar Twisk.
Daar even de tijd om een broodje te eten, en te kletsen met een echtpaar dat met de tram naar Hoorn ging.

Toen de eerste tram terugkwam uit Medemblik (locomotief Leeghwater met de mooie houten rijtuigen), stapte er in Twisk een echtpaar uit dat mee wilde rijden naar Wognum. Een van de conducteurs had hen op de mogelijkheid van een oldtimerrit gewezen, en daar voelden ze wel wat voor. Onderweg (bleek later op Facebook) werd vanaf de loc deze foto gemaakt:


Foto Wouter Adriaanse

Ze kwamen uit Ternaard (Fr), en zaten hier ergens op een camping. Genoten erg, en vonden de rit prachtig. Stoker Vincent zorgde ervoor dat hij kolen op het vuur gooide op het moment dat ik precies naast de loc reed op de Broerdijk. Dat is een erg spectaculair gezicht. Je kijkt zo de vuurzee in als de klep opengaat.

 

Deze foto's kreeg ik per e-mail acht maanden later toegestuurd van Keimpe de Vries en Ria Pekelsma. Ze schreven: Omdat ik 1 keer in het jaar een fotoboek maak, was ik op zoek naar in welke auto we nu precies hadden gezeten. Google is gewillig, en zo kwam ik bij u en uw blog uit. De foto die erbij stond, 24 juli 2014, heb ik gebruikt en ook het stukje tekst. Ook kwam ik er later achter dat er ergens een email adres stond, vandaar dat ik nu alsnog een paar foto's stuur.
Wat een leuke reactie! Waar Google al niet goed voor is!

Nadat ik ze in Wognum op de tram had gezet ben ik naar het stoommachinemuseum in Medemblik gereden. De vader van de eerste rit, die de tas had laten staan, had namelijk verteld dat ze in Medemblik met de historische bus naar het stoommachinemuseum zouden gaan, en ik besloot hen daar de tas even te overhandigen. Ik was er na de restauratie, verbouwing en heropening nog niet geweest. Een prachtige mooie ontvangstruimte is erbij gekomen. Vader en dochtertje waren zeer verrast dat ik de tas kwam brengen. Samen nog wat gebruikt in de ontvangsthal met restaurant, en leuk gekletst. Hij bleek werktuigbouwer te zijn, en werkzaam voor Nuon op diverse elektriciteitscentrales, o.a. Velsen. In plaats van met de bus reden ze met mij mee naar het station in Medemblik, waar ze de tram terug naar Hoorn namen.

Hoewel ik maar heel kort naast het perron stond, had een der conducteurs al meteen andere "klanten" voor me gevonden, een moeder uit Amsterdam met haar zoon die vandaag 12 jaar was geworden, en dit dagje uit voor zijn verjaardag kreeg. De jongen voorin, moeder achterin. Met hen van Medemblik naar Wognum gereden, waarbij de tocht langs de Broerdijk natuurlijk prachtig was voor ze.

In Wognum werd ik aangesproken door oud-student Gijs Nieuweboer en zijn vader, die op een bankje zaten. Ze hadden in de tram gezeten die ik begeleidde, maar mij in Medemblik niet gezien (omdat ik daar maar kort was), anders hadden die zeker meegereden.
Zonder passagiers begeleidde ik de derde en laatste tram richting Medemblik langs de Broerdijk. Daarna terug naar Alkmaar (onderweg nog getankt) om de Versailles naar zijn stalling te brengen.
Het was weer een geslaagde dag. Wel erg heet. In de Versailles mis ik wel een open dak! Dat is in de Peugeot zo heerlijk.

Zaterdag 26 juli 2014
Opnieuw met de Versailles naar de stoomtram. Op vrijdag t/m maandag worden er maar twee slagen Hoorn-Medemblik gereden. In Wognum aangekomen kreeg ik meteen koffie, en vijf minuten later kwam de tram binnen.

Drie heren stonden belangstellend bij de Versailles, en wilden graag meerijden, hun dames achterlatend in de tram. Ik nam ze mee tot Twisk. Kwamen uit het Westland. Visitekaartje gegeven, en een week later ontving ik per e-mail de volgende twee foto's:

 
Foto's: Ed van Mil

In Wognum werd ik ook aangesproken door oud-student Onno Beck. Die was met vrouw, zoontje en ouders met de tram mee. Afgesproken dat Onno en z'n vrouw van Twisk naar Medemblik met mij mee zouden meerijden. Wederzijds erg veel te vertellen over onze levens na zijn afstuderen (1997). Erg leuk. Hij was nog altijd vol lof over de opleiding werktuigbouw. Daarna heeft bij nog Technische Universiteit afgerond, en nu was hij met een studie Nederlands Recht bezig.

Zowel eergisteren als vandaag was het erg leuk om de reacties van mensen te horen op mijn A4'tje over "Moeder ik wil bij de revue" op de hoedenplank. Heel veel mensen hebben die serie gezien, en vinden het prachtig om te weten dat dit de auto van de hoofdrolspelers was.
Daarna naar de theetuin Pronkjewail in Twisk, waar ik een uurtje pauze had, en heerlijk in de koele tuin heb gezeten.

Dan weer naar Medemblik. Met wat mensen afgesproken dat ze in Twisk over zouden stappen van tram op auto, maar eenmaal in Twisk stapten ze niet uit. Bij het wegrijden van de tram riepen ze dat ze niet hadden opgelet. Nou ja, dan de tram zonder passagiers in de auto begeleid op de Broerdijk. Niet naar Wognum doorgereden, maar bij Abbekerk, in de schaduw van de grote boom bij De Bonte Piet gewacht tot de volgende tram uit Wognum aankwam, en die gevolgd tot Midwoud-Oostwoud. Dan terug naar Alkmaar.

Zondag 27 juli 2014
Opnieuw met de Versailles naar de stoomtram. Bij het begeleiden van de eerste tram had ik van Wognum naar Twisk vijf kinderen mee. De meeste waren aan boord in≠middels in "Ot en Sien kleren" gestoken. De ouders bleven allemaal in de tram.

 

 

Het was vandaag het jaarlijkse oldtimerfesitval in Medemblik. Onderweg reed ik gedeeltelijk gelijk op met een groot aantal andere oldtimers. Maar langs de Broerdijk namen zij de noordkant, en ik zoals altijd de zuidkant. Maar daarna zat ik er middenin, en heb zelfs op weg naar Twisk nog een groot aantal ingehaald, want ik moest mijn passagiers op tijd in Twisk afleveren!

In Twisk maakte ene Henk Spaansen nog deze foto van mijn Versailles:

Daarna naar Medemblik gereden, waar de oldtimers zich allemaal in de Nieuwstraat opstelden, maar ik langs het spoor bij het bus/tramstation.

 

 
                                                                                                                   Foto rechtsonder: Henk Spaansen

Ik wandelde de Nieuwstraat een keer op en neer, en daarna een afspraak gemaakt met een oma en haar vierjarige kleinzoon dat ze mee zouden rijden van Twisk naar Wognum, Ondertussen reed opa met hun eigen auto van Medemblik naar Hoorn om hen daar weer op te pikken. Jongetje kwam uit Soest, de grootouders uit Heerhugowaard.

Tenslotte zonder passagiers nog de twee tram uit hoorn begeleid tot Midwoud-Oosutwoud, en toen naar huis.
Het was een geslaagde dag. En opnieuw behoorlijk warm. Kreeg nog complimenten voor mijn Franse outfit. En iedereen is vol of over de Versailles, en vindt het prachtig dat de wagen een hoofdrol vervulde bij "Moeder ik wil bij de revue".

Dinsdag 29 juli 2014
Met de Versailles
naar de stoomtram voor drie slagen Hoorn-Medemblik. Bij aankomst in Wognum meteen koffie van Sjanet van Rijn.
Bij de eerste rit een mevrouw van een jaar of 70 met vermoedelijk haar kleinzoon van een jaar of 20 meegereden van Wognum naar Twisk. Zij had vroeger op het Fnidsen in Alkmaar gewoond, en daar nog de tijd van de tonnetjes gekend die werden opgehaald! Alkmaar was achterlijk laat met riolering in de binnenstad. "Moeder ik wil bij de revue" was voor haar een bekende serie, en ze vond het mooi nu in die auto te zitten.

Vanuit Twisk meteen terug naar Wognum voor de tweede tram. Nu een echtpaar (opa en oma) met twee kleinkinderen uit Hulshorst. Een jongen en een meisje. Meisje voorin, en zo grappig dat kinderen heel andere details zien dan volwassenen. Om te beginnen zag ze het hangertje (pegel) van de rolhoes (en wilde natuurlijk weten waar dat voor was), maar ze zag er ook het wapen van Amsterdam op, en het woord Ford. Tja, dat is nog een originele rolhoesknop van de Fordfabrieken aan de Hemweg in Amsterdam!
Het echtpaar had zowel "Moeder ik wil bij de revue" als Penoza III gezien, en zeiden meteen "Oh, is dat die auto die in de brand gestoken is?" En de kleinkinderen "Als we dat thuis vertellen dat we in die auto hebben gezeten geloven papa en mama het niet".

Afgeleverd in Twisk, daar even een boterhammetje met een pakje chocomel genuttigd, waarna de tram uit Medemblik arriveerde. Een van de conducteurs die meewerkt aan het werven van passagiers voor mij had al een echtpaar uit Kockengen verteld van de mogelijkheid tot het maken van een oldtimerrit, en die waren daar direct voor in, want ze hadden zelf als tweede auto een Volkswagen kever uit 1974. Dus gespreksstof te over tijdens de rit van Twisk naar Wognum. En stoker Rutger werkte zowel heen als terug mee door kolen op het vuur te gooien op het moment dat ik langszij reed bij de locomotief (Leeghwater).

Dan naar de theetuin in Twisk gereden. Er stond buiten een bord  dat ze vandaag gesloten waren i.v.m. een gezelschap, maar de eigenaresse zag me lopen en tikte op het raam en wenkte dat ik toch welkom was. Twee kopjes thee met heerlijke citroentaart genuttigd.

Daarna naar Medemblik gereden, waar de tram al zo'n beetje klaar stond voor vertrek. Maar genoeg tijd om een echtpaar over te kunnen halen om in Twisk over te stappen van tram op Versailles, en mee te rijden naar Wognum. Hij was in hoge mate autogek, en kwam ook uit een familie van autofanaten die er allerlei bijzondere, vooral Engelse auto's op na hadden gehouden. Hij wist erg veel van de techniek, en vertelde dat die oplopende lijn in de zijflank ter hoogte van de achterportieren de "Coke bottle line" heette (vanwege de overeenkomst met een flesje Cola), en dat het eigenlijk een beetje door de Art Deco stijl was geÔnspireerd.

In Wognum afgeleverd. Te kort tijd om nieuwe passagiers te werven omdat de derde tram naar Medemblik al gereed stond voor vertrek. Die tram, zonder passagiers, begeleidde ik tot Midwoud-Oostwoud, en toen terug naar Alkmaar. Dat wil zeggen: door naar Egmond aan den Hoef (getankt bij Wetsteijn), en daar een bosje bloemen gekocht voor het herdenken van de bemanning van de Boston III die vanavond, 72 jaar geleden, aan de Krommedijk door de Duitsers werd neergehaald en om het leven kwam. Voor het eerst een "bermmonumentje" ervan gemaakt met een toelichting:

 

En met de Versailles naar de molen.

Kilometerstand bij de molen: Totaalteller precies op 73.000!

Deze tellerstand zegt echter bitter weinig. Er kan natuurlijk een 1 voor moeten staan, zodat de wagen 173.000 km op de teller heeft. Of heeft hij werkelijk nog maar 73.000 km in 58 jaar tijd gereden?
Maar er is iets wat niet klopt: Uit de documentatie die ik bij de wagen heb ontvangen zit een serviceboekje en enkele keuringsrapporten, waaruit ik de volgende tussenstanden kon halen.

28-3-1956                   0
12-4-1956      ca.    500
24-5-1956      ca.  1500
2-7-1956        ca.  3000
17-8-1956      ca.  4500
31-10-1956    ca.  6000
6-9-2005            38.001
28-9-2005          38.228
1-9-2006            67.367         Heel vreemd, in 1 jaar 29.366 km gereden???
30-8-2008          36.195         Nog vreemder, lager dan de vorige stand, maar ook lager dan de stan d
ŠŠrvoor.
27-11-2009        59.452         In 1 jaar 23.257 km gereden???

Wat is er in het verleden gebeurd? Is er na 2005 een keer een nieuwe kilometerteller geplaatst? Is de teller een keer teruggedraaid? Dat laatste kan ik me nauwelijks voorstellen, dat doe je niet bij een 40 jaar oude wagen om hem jonger te laten lijken. Wie oh wie heeft enig idee?

Vervolg 29 juli 2014
Na het eten met de Versailles naar de begraafplaats in Bergen gereden, en bloemen op de graven van de omgekomen vliegers gelegd.

 

Tenslotte de Versailles teruggebracht naar de stalling in Alkmaar.