Versailles van Eric Zwijnenberg                                                                           

Oktober t/m december 2013

Dinsdag 22 okt. 2013
Ruim een maand niet gereden met de Versailles. Maar vandaag een zachte dag met zomerse temperaturen, en 's middags de Versailles uit de stalling gehaald en ermee naar Koedijk voor een bespreking over molens en een bezoek aan kennissen.

Vrijdag 25 okt. 2013
Met Klaas Zaal jr. en Rob Poland een bezoek gebracht aan de te koop staande garagebox aan de Jan van Scorelkade. Makelaar was er ook bij aanwezig. Rob bekeek de garage op bouwkundige staat, en die was prima.
Drie dagen later was de aankoop rond. Klaas heeft nu een eigen stalling voor zijn Peugeot 404. Einde van onze gemeenschappelijk gehuurde plek in de bollenschuur in Egmond.

Woensdag 13 nov. 2013
Eindelijk weer eens een droge dag. De Versailles uit de garage Hoefplan gehaald, en bij mij in de Van der Lijnstraat gezet, waar Tim Reisinger hem 's middags lapte.

 

Daarna nog even droog gereden tot de Sluismolen in Koedijk en terug.

Vrijdag 15 november 2013
Klaas Zaal jr. is eigenaar geworden van een garagebox in de buurt van zijn huis.

  

De volgende dag de bollenschuur leeggehaald waar nog diverse spullen van ons beiden stonden.

Maandag 18 nov. 2013
Een poos geleden was ik benaderd door iemand die een keer met mijn Peugeot was meegereden bij de stoomtram Hoorn-Medemblik, en aan wie ik mijn visitekaartje had gegeven. Daarop staat ook mijn Versailles afgebeeld, en hij had mij benaderd of ik een keer met mijn Versailles als trouwauto zou willen fungeren voor een kennis van hem.
En zo kwam een afspraak met de aanstaande bruid Denise Dijkshoorn uit Maarssen tot stand.
Vanmorgen eerst de Versailles uit de stalling gehaald, en om naar Maarssen gereden. Daar nog even getankt, en linten aan de antenne bevestigd. Stipt om 13.00 reed ik voor bij Zwanenkamp 560 in Maarssen. De aanwezige familie was meteen enthousiast over de Versailles. Een kwartier later met het bruidspaar achterin naar het gemeentehuis Goudestein, dat prachtig gelegen is aan de Vecht.

 
                    Bij het huis van het bruidspaar                                             We naderen gemeentehuis Goudestein

In het park rond het gemeentehuis werden eerst foto's gemaakt. Daarna stapten ze weer bij me in, en reden we officieel ten overstaan van familie en genodigden vr bij de trap naar het bordes. Ik was gekleed is grijs pak met chauffeurspet.

 

Tijdens de huwelijksplechtigheid die een half uur duurde at ik een boterhammetje, en kon ik een kop thee nemen in de hal van het ernaast gelegen huidige gemeentehuis. Verder bevestigde ik toen wat versiering "Just Married" die ik bij een feestartikelenwinkel tegenover het station in Alkmaar had gekocht.

 
                    Versieringen aan de bumper…                                                …en plakplaatjes op de ramen

Om 14.30 kwam het bruidspaar weer naar buiten. Hier werden weer veel foto's genomen.

 

 

Tenslotte reed ik hen terug naar hun huis.

Vervolgens met de Versailles naar mijn broer en schoonzus in Zevenhoven.
Daar blijven eten, en 's avonds om 20 uur terug naar Alkmaar. Helaas was het toen gaan regenen, en reed ik om 21 uur de Versailles helaas nat de garage in.

En hiermee zijn weer twaalf maanden geschiedenis van mijn Versailles vastgelegd.

26 nov. 2013. Einde vierde Versailles-jaar

Even wat statistiek:
 

 

Versailles

2009/2010

Versailles 2010/2011

Versailles 2011/2012

Versailles 2012/2013

Aantal rijdagen

44

34

26

33

Aantal kilometer

4.164

2.639

2.513

2.452

Donderdag 28 november 2013
Vandaag in de garage twee latten aan de muur bevestigd, en daar alle schildjes op vastgezet van de verschillende toertochten die ik in de loop der tijd met Versailles en/of Peugeot heb gereden. Verder langs de linker zijwand een strook tapijt aangebracht, zodat de portieren niet kunnen beschadigen als ze tegen de muur komen.

 

Donderdag 5 dec. 2013
Om 8.30 de Versailles uit de stalling gehaald en naar AutoCentrale Alkmaar in de Beverkoog gereden. De auto startte, na 7x knijpen in de pompbalg, meteen in n keer. Bovendien liep hij direct erg mooi op 8 cilinders, en ook op weg naar de Beverkoog liep hij uitzonderlijk mooi. Misschien heeft de grote rit naar Maarssen hem onlangs goed gedaan.

Eerst even bij Vink speciale olie voor Peugeot en Versailles gekocht. Dan naar de jongens van ACA waar ik om 9 uur een afspraak had voor doorsmeren, remolie vervangen en olie stuurhuis bijvullen.
Ditmaal werd ik geholpen door Maarten. Bijzonder plezierig, heeft, net als Mafouz, geduld en gevoel voor een oldtimer.
Het doorsmeren gedaan aan de hand van het smeerschema dat ik heb. De vorige maal (in 2011) was wel de olie van achterbrug en versnellingsbak ververst, maar niet de olie (0,22 liter) in het stuurhuis. Overigens bleek dat die laatste niet afgetapt kan worden. Maar er moest heel veel olie in, hij stond zowat droog.

De remolie verversen gebeurde door bij ieder wiel aan de remleiding te zuigen (met een zuigapparaat op perslucht). En ondertussen het remoliereservoir steeds bijvullend. We gebruikten remolie Dot 3. Voorgeschreven is officieel remolie "Lockheed no. 5". Ik dacht eerst dat dat wel "Dot 5" zou betekenen, maar de jongens van de ACA hielpen me snel uit de droom. Dot 5 is een supermoderne remolie die in 1956 nog helemaal niet bestond. In hun computer vonden ze dat voor Simca's uit 1958 remolie Dot 3 werd voorgeschreven. Dat betekent dat in 1956 er nog geen Dot 4 laat staan Dot 5 in kan hebben gemoeten. Dus lieten ze via Vink (a/d overkant) even Dot 3 aanrukken.

Achteraf vond ik via Google een interessante discussie op een forum: http://www.amtgarageforum.nl/skoda/octavia/vervanging-lockheed-no-5-remvloeistof-32678.html
De vraag was:
Het gaat hier om een Skoda Octavia Super van 1962, voor het remsysteem wordt Lockheed Type 5 aanbevolen, daar dit inmiddels niet meer te verkrijgen is heb ik er jaren lang Dot 4 in gehad, in het reservoir zag het er goed uit. Echter nu zijn een paar remcupjes  aangetast en er is sprake van gelei vorming rond deze cupjes welke andere remvloeistof is in dit geval aan te bevelen ?

Enkele citaten uit de diverse antwoorden:
Ik zat te denken aan een Dot3 versie met specificaties ISO 4925, SAE J1703, FMVSS116.
Deze Lockheed 5 remolie werd ook gebruikt voor Dafjes en 2 CV's.
Lockheed no 5 schijnt  trouwens een minerale olie te zijn dus een proefje met synthetische remvloeistof Dot 5 zie ik niet zitten.

 
                                                                Maarten aan het werk

  
                                                                                                                                            voorwiellager

Tenslotte nog de lagers van de voorwielen van vet voorzien. Beide lagers zijn niet zo geweldig meer; vertonen wat bijgeluid ten gevolge van slijtage. Sander en ik moeten dus op zoek naar nieuwe lagers. Op de foto hierboven een van de lagers.

Zaterdag 28 december 2013
Na veel slecht weer vandaag een mooie, zachte, zonnige dag. Besloten om met de Versailles naar een van de kerstritten van de stoomtram Hoorn-Medemblik te gaan. Zo rond de kerstdagen pendelen ze drie keer op een dag van Hoorn naar Wognum. Daar staat op het perron een blokhut waar poffertjes worden verkocht, en een grote partytent met erwtensoep, glhwein en andere dranken. En… de kerstman en een kerstvrouw zijn daar.
Ik was er om 12.30, en de tram liep een kwartier later binnen. Kinderen krijgen allemaal binnen in het stationsgebouw een cadeautje van de Kerstman.

 

 

 

Na een half uur keert de tram terug naar Hoorn. Daarna ben ik ook terug naar Alkmaar gereden. De Versailles liep lekker, alleen begin ik de lagers van de voorwielen steeds meer te horen.