Versailles van Eric Zwijnenberg                                                                           

Augustus en september 2013

Vrijdag 2 augustus 2013
De verhurder
van mijn stalling in de Bergermeer belde vandaag dat hij per 1 september gaat verhuizen, en dat de garage dan moet zijn ontruimd. Jammer, Klaas en ik hadden er zo'n fijne stalling aan, met zoveel bergruimte.  

Zaterdag 3 augustus 2013
In de namiddag 24 briefjes in brievenbussen gedaan van huizen aan de Beethovensingel, Wagenaarkade en Sweelincklaan, rond het pleintje Willem Pijperstraat met de vraag of iemand een garagebox beschikbaar heeft.

Zondag 4 augustus 2013
Er heeft zich per e-mail iemand gemeld, die eventueel wel zoveel ruimte in zijn garage kan vrijmaken dat mijn Peugeot erin kan. Alleen staat zijn huis wel te koop, en bij verkoop moet ik er dan natuurlijk weeer uit.
Op www.marktplaats.nl staat ook een garagebox te huur, wat verder weg. Redelijk groot van afmetingen:

 

Dinsdag 6 augustus 2013
Vandaag de box die op marktplaats te huur stond bekeken. De box zag er mooi uit, ietsje kleiner dan de huidige in de Bergermeer.
Afgesproken dat ik uiterlijk zaterdag laat weten of het doorgaat. Een nadeel is dat er geen elektriciteit is.

Donderdag 8 aug. 2013
In de namiddag de Versailles overgebracht van de stalling in de Bergermeer naar de bollenschuur in Egmond.
's Avonds nog een garage in de Bergermeer bekeken. Eigenaar wil er wel veel spullen in houden. Ook deze garage heeft geen elektriciteit. Bovendien is het in- en uitrijden van deze garage door de vele geparkeerde auto's op het pleintje (ook buiten de vakken) nog moeilijker dan bij de garage die ik had. En dat is al vaak een crime met onze oldtimers zonder stuurbekrachtiging.

Zaterdag 10 augustus 2013
Vandaag het huurcontract getekend van de garagebox die op marktplaats te huur stond. De eigenaar gaat maandag nog plastic tegen het plafond aanbrengen om stof tegen te gaan. Bij het vernieuwen van de dakbedekking is er namelijk nogal wat stof in de naden tussen de planken gaan zitten, en hij vindt het zonde als dat op mijn oldtimers komt. Hij is ook blij met verhuur aan een oldtimerliefhebber; op z'n advertenties kwamen ook wat duistere figuren met vage verhalen over het gebruik. Zulke huurders heeft hij liever niet. Ik heb nu 14 dagen de tijd voor de verhuizing van alle spullen uit de Bergermeer naar deze nieuwe box. 

Woensdag 14 augustus 2013
Vandaag met buurjongen Tim Reisinger bezig geweest om inboedel over te brengen van de oude naar de nieuwe garage, met mijn aanhangertje achter de Honda Jazz. O.a. het dressoir, twee kasten, drie ladekastjes, een muurhangkast en heel veel troep. Heel wat uurtjes bezig geweest.

 

Donderdag 15 aug. 2013. 's Middags met de Honda bij kringloopwinkel Rataplan nog een muurkastje gekocht voor € 5,-.

Vrijdag 16 aug. 2013
Samen met Tim Reisinger van 10 tot 16 gewerkt aan de inrichting van de nieuwe garage. Kasten ophangen, spullen verhuizen etc. Stroom mocht ik gebruiken van een buurman.

 

Zaterdag 17 aug. 2013
Drie uurtjes bezig geweest met de garage-inrichting. Nog een extra plank gemaakt. Zo veel mogelijk spullen moeten van de grond in de hoogte opgeborgen worden, zodat je makkelijk om de auto heen kunt lopen en makkelijk de portieren kunt openen. Het meeste is nu wel over, alleen de olielekbakken nog en een aantal spullen van Klaas sr. en jr.

 

Zondag 18 aug. 2013
's Middags de Versailles van stal gehaald, en eerst naar Alkmaar gereden. Dan samen met Tim Reisinger en zijn vriendin naar de bioscoop in Schagen. Gezellig met z'n drien naast elkaar op de voorbank. In Schagen de 3D-film "De Verschrikkelijke Ikke deel 2" gezien. Heel leuk, en fenomenaal dat 3D-effect.
Daarna met z'n drien heerlijk gegeten bij ChinaWok in De Stolpen. En tenslotte Tim en vriendin weer in Alkmaar afgezet, en de Versailles terug naar de bollenschuur in Egmond gebracht.

Het Gastenboek op de website
Af en toe schrijft er iemand iets in het gastenboek op mijn website. Zulke personen voeg ik dan toe aan een adreslijst met e-mailadressen. Als er weer een update van de site is krijgen deze mensen een berichtje daarover.
Kijk voor de aardigheid eens even naar het gastenboek (klik op Index in de linker kolom) , en lees de reacties.

Maandag 26 aug. 2013
's Middags de Versailles van de bollenschuur naar het molenerf gehaald.
Slotvanger linker voorportier opnieuw vastgezet. Verschuift telkens een beetje, waardoor de deur een millimeter open staat. Hoe vast ik de drie bouten ook aandraai. Nu een klein beetje locktight op elke bout gedaan. Ben benieuwd of hij nu niet meer verschuift. Mooie avond. Met de Versailles nog naar Schagerbrug geweest.

Vrijdag 30 aug. 2013. Afscheid garage Bergermeer

  Alles is weggehaald, en de eigenaar is verhuisd naar Zuid-Scharwoude.

  Links de laatste foto van deze garage, waar ik, op twee maanden na, vijf jaar plezier van heb gehad.
  Heel wat uurtjes sleutelend in doorgebracht.

  Het was een fijne ruime stalling, mt elektriciteit. Dat mis ik wel in de nieuwe stalling.

 

 

 

 

 

Donderdag 5 sept. 2013
Auto's verwisseld. De Peugeot 203 terug van de plaatwerker naar de stalling bij mijn huis, de Peugeot 404 van Klaas die daar stond naar de bollenschuur in Egmond, en de Versailles die daar stond voor het eerst naar de nieuwe stalling in Alkmaar.

    Een mooie garage.

Woensdag 18 sept. 2013
Na een regenrijke week de Versailles voor de dag gehaald, getankt en een ritje naar De Stolpen gemaakt.

Nog een andere garage in ALkmaar
Klaas Zaal jr. is ook bezig met een garage voor zijn Peugeot 404 in de buurt van zijn huis. Als dat doorgaat zou de bollenschuur in Egmond als stalling kunnen vervallen.

Penoza III
Zondag 29 sept. 2013
. De eerste uitzending van de misdaadserie Penoza III, waar mijn Versailles in optreedt. Meteen in deze eerste uitzending kwam de auto prominent in beeld. O.a. de scne waarin de jongens Koen (Joost Koning) en Boris (Stijn Taverne) met de auto gaan joyrijden.
Ik neem de uitzending op, en knip daarna met een videobewerkingsprogramma de stukjes eruit die betrekking hebben op de Versailles. Dat leverde deze eerste uitzending 3,5 minuten beeldmateriaal.

Zondag 6 okt. 2012. Tweede uitzending van Penoza III. Opnieuw de Versailles in beeld. De jongens wissen de sporen van de aanrijding, hun vader John (Eric Corton)  krijgt de kapotte koplamp te zien.

Zondag 13 okt. 2013. Een doodgeschoten vrouw, Reina (Eva van de Wijdeven), wordt in de kofferbak van de Versailles afgevoerd, en door John begraven. De auto wordt daarna door hem in brand gestoken.

Ik heb nu bijna 8 minuten Penoza-film met en rond de Versailles. Dit is in okt. 2014 gepload naar YouTube, en dit is de linkhttp://youtu.be/8ngDlsQsAtk