Versailles van Eric Zwijnenberg                                                                           

Juni en juli 2013

Woensdag 5 juni 2013
Bijna vier weken niet gereden met de Versailles. Maar na 7x knijpen in de pompbalg startte hij meteen in één keer.
Getankt in Alkmaar, en naar De Stolpen gereden en daar gegeten bij China Wok.
Op de terugweg op de ring van Alkmaar kwam een bestelwagen links naast me rijden, man keek nadrukkelijk naar mijn auto en stak zijn duim omhoog. Leuk, zulke reacties.

Vrijdag 7 juni 2013
Met de Versailles naar Oterleek. Bezoek gebracht aan de werkplaats van de Gebr. Poland. Kees was bezig met het optafelen van een nieuwe roede voor molen F in de Zijpe. Bewonderde samen met Dick uitgebreid mijn Versailles. Kees kan zich die van mijn vader nog wel herinneren. Koffie bij ze gedronken en dan via huis terug naar Egmond.

Zaterdag 8 juni 2013
Vandaag met de Versailles naar mijn broer en schoonzus in Zevenhoven geweest. Op de heenweg eerst naar molen De Leeuw in Aalsmeer, om te kijken naar de omwentelingenteller. Die bleef af en toe hangen. Bleek een kleinigheid te zijn. Om 12 uur was ik in Zevenhoven. 's Middags wat foto's gemaakt.

 

's Avond terug. De wagen heeft lekker gelopen. Had op de terugweg weer even een tikkende kilometertellerkabel, maar ging later weer over. Verder verdenk ik er al een poosje een wiellager van dat dat niet helemaal jofel meer is. Maar weet nog niet welk.

Woensdag 12 juni 2013
Bij het dichtklappen van het rechter achterportier viel de sierstrip er de laatste tijd nog wel eens af. Deze hoort met vier klemmetjes vast te zitten, maar daar waren er nog maar twee van over. Ik ben nog niet aan die klemmetjes kunnen gekomen. Daarom heb ik er maar voor gekozen om op die twee ontbrekende plaatsen een boutje M4 te zetten. Daarvoor van aluminium eerst twee plaatjes moeten buigen die in de sierstrip schuiven. Net als de plaatjes die de klemmetjes van verenstaal op hun plaats houden. Vanmiddag gemonteerd. Bekledingspaneel gedeeltelijk losgemaakt, zodat ik er van binnenuit redelijk bij kon om de moertjes op de boutjes te draaien. Nog maar een extra borgmoertje er overheen gedaan, want erg vast aandraaien lukte niet omdat de kop van het boutje meedraaide (en voor een veerring was onder de kop geen plaats in de sierstrip).

 
   Het originele bevestigingsklemmetje in de                                      Mijn oplossing met een rvs-boutje M4
   sierstrip (flink roestig)

Binnenkant van het portier ziet er redelijk uit, wel wat lichte roestvorming. Zou eigenlijk eens behandeld moeten worden.

Zondag 16 juni 2013
Vandaag samen met Gerard van Wieringen een toertocht van de V.I.A. op Texel gereden. Om 9.45 waren we in Den Helder bij de veerpont. Daar verzamelden de deelnemers zich. Er deden 30 auto's mee, en ik geloof zo'n 70 deelnemers.
Aangekomen op Texel reden we eerst naar Oudeschild, waar we in een café koffie met lekkere appeltaart kregen, aangeboden door de VIA.
Daarna een mooie tocht over Texel. We wisselden elkaar af en toe af achter het stuur. In de Cocksdorp was, vlak bij de vuurtoren, de lunch. Daarna verder naar het Juttersmuseum in Den Burg/De Koog (dus niet het juttersmuseum in Oudeschild). Ik was er vier jaar geleden al eens. Leuke, humoristische  toelichting door een van de beheerders. En prachtig weer vandaag. Erg genoten.
Daarna via een mooie weg nog even naar de zuidwestpunt, tussen de schapen door, en dan met de boot weer terug naar Den Helder. In Den Helder nog even getankt.

Hier wat foto's die ik nam:

 
            De haven van Oudeschild                                                  Een van de mooie landelijke wegen op Texel

 
                                                         Tweemaal molen Het Noorden bij Oosterend

 
                                                         Op het parkeerterrein van het Juttersmuseum


     De Versailles met een nog veel oudere soortgenoot

Maandag 8 juli 2013
Een paar weken niet gereden met de Versailles, maar hem vandaag uit zijn stalling gehaald en ermee naar de molen gegaan. Daar gekeken waarom de interieurverlichting niet meer brandt als het linker voorportier wordt geopend. Bleek oxidatie te zijn in de schakelaar. Was snel hersteld. 's Avonds naar De Stolpen.

Maandag 29 juli 2013

De afgelopen weken veel met de Peugeot 203 op stap geweest; naar de stoomtram Hoorn-Medemblik.

Vandaag de Versailles weer eens voor de dag gehaald, en ermee naar de molen gereden, en 's avonds naar Schagerbrug.