Versailles van Eric Zwijnenberg                                                                           

Januari t/m april 2012

Zaterdag 14 jan. 2012
Vijf weken had hij stilgestaan, het was geen "oldtimer weer". Maar vandaag een aardige dag met een winterzonnetje erbij. Het heeft nog steeds niet gevroren, en het is al half januari.
De Versailles startte meteen in één keer. Heerlijk.
Een aardige rit gemaakt via Bergen, Schoorl, Camperduin, Hargen, Groet, Schoorl naar Alkmaar. Daar de Peugeot 203 gepakt, en ook nog even mee gereden.
De wagen heeft heerlijk gereden, en de kachel is uitstekend. In Alkmaar werd ik nog aangesproken door een echtpaar dat het zo'n prachtige auto vond. Waren verbaasd dat het een Simca was, ze wisten niet dat Simca zulke grote auto's had gemaakt.

Woensdag 1 febr. 2012
Vandaag mooi zonnig vriesweer, en met de Versailles naar Heemskerk geweest om een kunststof stofkap voor Peter op te halen. maar die bleek te groot om in de Versailles te vervoeren. Dus onverrichter zake terug. Maar het was toch fijn om weer met de Versailles te rijden. De kachel is geweldig sterk. Die doet niet onder voor die in de Honda. Alleen is de Honda veel eerder op temperatuur dan de Versailles.

Donderdag 15 maart 2012
Na anderhalve maand de Versailles weer eens van stal gehaald. Het was een prachtige zonnige lentedag. Eerst naar huis gereden, en daar voor de deur de ramen gewassen (binnen en buiten) met een beetje Universol in het water, en de hele auto even afgelapt.
Een langsfietsende oudere dame riep mij toe "Wat hebt ú een mooie auto!". En even later ging een jongeman uitvoerig de beschrijving lezen die op de hoedenplank ligt, en zei ook dat hij het zo'n mooie auto vond.
Vervolgens naar Hoorn gereden. Geparkeerd op een parkeerterrein bij de Havens, en vervolgens naar het Museum van de 20e Eeuw gelopen, op de nieuwe locatie op het Oostereiland. Leuk museum.

Photo 15-03-12 11 45 05.jpg

Op de terugweg getankt. Het was een fijne rit, de wagen reed mieters.

Zondag 25 maart 2012
Een prachtige zonnige dag. Met de Versailles naar Purmerend geweest. Daar woont Hans van Naarden, die sinds kort de bezitter is van een Simca Régence (de luxe uitvoering van de Versailles), ook uit ca. 1956. Deze auto was al een jaar of tien in bezit van Garaga André Kout in Wieringerwaard, maar die heeft 'm dus verkocht.

We hebben elkaars wagens bewonderd. Het was echt een spelletje "Zoek de verschillen". Hans zijn wagen is ooit omgebouwd van 6 volt naar 12 volt. Verder heeft hij een extra (elektrische) fan vóór de radiator. En een elektrisch benzinepompje (een alternatief voor mijn pompbal). Hij heeft nog geen instructieboekje, dus ik kon 'm nog een paar dingen vertellen die hij nog niet wist, zoals hoe de mistlampen aangaan, en de schakelaar voor de claxon; enkel, dubbel of lichtsignaal. We hebben ook even in elkaars auto's een paar blokjes om gereden.

DSC01595.JPG DSC01598.JPG


Zaterdag 14 april 2012
Vandaag met de Versailles en de Peugeot 404 van Klaas Zaal junior de Hyacintenrit van het Den Hartogh Ford Museum in Hillegom gereden. De vierde keer dat ik meedeed. Een prachtige dag, zonnig, af en toe wat stapelwolken. We waren met ons zevenen: Klaas Zaal senior en junior, Gerard van Wieringen, Cock Hoogeboom (schoonvader van Klaas), Klaas' vrienden Lex van der Beeke en Jeroen Groot, en ik. We reden is wisselende samenstelling. Gerard heeft ook veel in de Versailles gereden, Klaas junior een stukje, en Lex.

DSC09151.JPG DSC01705.JPG
V.l.n.r. Cock Hoogeboom, Jeroen Groot, Klaas                         Gerard achter het stuur
Zaal jr., Gerard van Wieringen, Eric Zwijnenberg,
Klaas Zaal sr. (Lex v.d. Beeke moest nog in Haar-
lem worden opgepikt)

Photo 14-04-12 11 46 05.jpg Photo 14-04-12 15 34 02.jpg
                     Gerard van Wieringen                                          Lex van der Beeke

Het was een mooie tocht, met bezoek aan het Laverda motormuseum in Lisse, en het museum "Van alles en nog wat" in Nieuwkoop, en dat was geweldig!

DSC01740 uitsnede.JPG
                        De ploeg compleet, in Hillegom bij het Den Hartogh Ford Museum

Beide auto's hebben zich prima gehouden. Één keer hield de Versailles even een paar keer in, zeker een vuiltje in de benzine, maar daarna nergens meer last van gehad.
Mijn datalogger legde de route vast:

Kaart deel 1.gif Kaart deel 2.gif
                        Deel 1 van de route                                          Deel 2 van de route

Dinsdag 24 april 2012, deelname aan tv-serie
Om 3.40 uur opgestaan, en na het ontbijt met de Versailles naar Utrecht. Ik had mij opgegeven voor de opnames van een nieuwe TV-productie; "Moeder, ik wil bij de revue". Acht afleveringen die in oktober worden uitgezonden. Op een oldtimer­forum had ik een oproep gelezen. Alles speelt zich af in de vijftiger jaren, en ze hadden oldtimers uit die tijd nodig. Ik vroeg waar ze de voorkeur aan gaven; de Peugeot of de Versailles. Het antwoord was "Liefst allebei". Dat gaat natuurlijk niet, maar ze hadden dan een lichte voorkeur voor de Versailles, en een paar dagen later een sterke voorkeur voor de Versailles, omdat ze daar de auto van de hoofdrolspeler van wilden maken.

Enfin, na de nodige e-mails ging ik dan vandaag voor het eerst naar de opnames. Aan de voet van de Dom in Utrecht. Een paar straten afgezet voor alle verkeer. Een etalage ingericht als van een elektra/radiowinkel, met allemaal spullen die in de vijftiger jaren werden verkocht. Ik moest er al om 6:45 uur zijn. De Versailles reed prima. 100 km/h op de snelweg is geen probleem. Op de heenweg een beetje regen, maar de rest van de dag verliep droog en zonnig.

Interessant om het hele gebeuren rond zo'n TV-productie eens van dichtbij mee te maken.
Er waren wel 50 figuranten, die allemaal omgekleed en geschminkt werden. Daar was een nabijgelegen pand voor afgehuurd. Voor mij hoefde dat niet, omdat ik zelf niet in beeld kom. Er was een tiental oldtimers, waaronder Jan Grasman uit Workum met zijn Peugeot 203 Camionnette Bâchée. Verder twee Volkswagens Kever, twee Volkswagen busjes, een oude Volvo, een Citroën Traction Avant etc.

DSC01767.JPG DSC01777.JPG

 

DSC01780.JPG DSC01785.JPG

Mijn Versailles hoefde vandaag niet te rijden. Moest alleen voor die elektro-winkel staan. Dan weer met de neus de ene kant op, dan weer de andere kant op, en soms aan de overkant van de straat. Verder waren er natuurlijk beroepsacteurs. De meeste scènes moesten, na een generale repetitie, wel zo'n drie of vier keer worden opgenomen.
De catering was prima verzorgd. Om 6.45 was al ontbijt beschikbaar. Tussen de middag zelfs een warme hap. En doorlopend koffie, thee, frisdrank, broodjes, koeken etc.
Maar wel vermoeiend, de hele dag rondhangen rond de set. Molenvriend Gerrit Keunen die vlakbij woont, had ik gebeld, en die kwam ook nog even kijken.
Om 17 uur waren de opnames afgelopen, en kon ik met de Versailles weer terug naar
huis.

Woensdag 25 april 2012
Voor de tweede keer naar de filmopnames in Utrecht. Opnieuw om 3.45 uur opgestaan. Eerst nog even water en olie bijgevuld. Om 6.45 was ik weer op de set. Lekker stil nog op de weg om die tijd. De dag verliep weer ongeveer zoals gisteren. Veel wachten, en af en toe de auto verzetten van de ene naar de andere kant van de straat, of de neus de andere kant opzetten. Het was wel een stuk kouder dan gisteren. En er viel regen. Jan Grasman uit Workum had in Utrecht overnacht, en was er ook weer. De catering was weer prima, met een warme maaltijd tussen de middag.

DSC01798.JPG DSC01797.JPG

Op de heen- en terugreis houd ik op de snelweg een snelheid aan van 100 km/h, af en toe even 103 km/h. Echte kilometers volgens de TomTom. De wagen rijdt mieters.

Donderdag/vrijdag 26/27 april 2012
Vandaag met de Versailles én de Peugeot 203 naar Utrecht. Gerard van Wieringen reed de Versailles, ik de 203. We vertrokken om 17.30 uur uit Egmond. Geen files, en precies op de gevraagde tijd van 19.00 uur aangekomen in de Domstraat in Utrecht.
Wat volgde was een hele lange taaie nacht, tot 5 uur de volgende ochtend! Met wachten, af en toe de auto's verplaatsen, en eenmaal, met de 203, ook rijden door de straat. Maar dat was volgens de geluidsman geen succes, de 203 maakt veel te veel lawaai.
Tja, en de Versailles is in het verhaal eigendom van de eigenaar van de winkel (die inmiddels gisteren is begraven), en staat dus alleen maar te staan.

!cid_ADCD9B45-4404-41BD-9A9C-B69511F465D7@TeHuis.jpg !cid_CE1AFF9E-1B6F-47BF-8014-7BA4C64E8D03@TeHuis.jpg
                                               Foto's Gerard van Wieringen

DSC01812.JPG DSC01815.JPG

Omdat er 's nacht (ook in de film) minder verkeer is en minder mensen op straat, waren er nu ook minder figuranten, en minder auto's. Nog wel twee kevers en een oude Volvo die vaak heen en weer moesten rijden. Omdat het gisteren geregend had bij de scènes, en het nu droog was, moest, voor de logica, het wegdek nu steeds met een slang natgespoten worden.
Gerrit Keunen kwam 's avonds ook weer even langs, en haalde voor ons nog wat hartigs.
Vandaag 180 km gereden. Merkwaardig, de teller van de Peugeot, die dezelfde route gereden heeft, gaf 174,5 km aan.

Zondag 29 april 2012
Samen met Gerard van Wieringen een Molensterrit door West-Friesland gereden. Er waren verschillende startplaatsen mogelijk, wij kozen De Gouden Engel in Koedijk, waar we om 10 uur waren, en 20 minuten later na een kop koffie vertrokken. Er moesten onderweg maar liefst 50 vragen beantwoord worden. We pauzeerden bij de Etersheimerbraakmolen in Oosthuizen en De Hoop in Wervershoop. En onderweg spraken we af voor een ontmoeting in Hoorn met Peugeot 203-bezitter Ab Hilverink, die uit Wousend kwam om van mij een benzinepomp en twee oliefilters in ontvangst te nemen.

Route molensterrit Versailles gecorrigeerd.gifDe tocht was aan de lange kant, en de beantwoording van de vragen kostte veel tijd. We waren pas om 17.30 uur terug in Koedijk, en eigenlijk had je daar vóór 17 uur moeten zijn. Maar de controlekaart en het antwoordenformulier werden toch nog in ontvangst genomen.
Het weer was weer redelijk, wel in het begin wat koud, en op het eind van de middag wat regen. 182 km gereden.

Later kregen wij per e-mail te horen dat we een prijs hadden gewonnen. We konden bij De Gouden Engel een paar zakjes pannenkoekenmeel in ontvangst nemen.