Versailles van Eric Zwijnenberg                                                                           

November en december 2011

Dinsdag 1 nov. 2011
De Versailles startte weer in één keer. Naar Bergen aan Zee geweest. Terwijl ik bij De Duinenrij zat liep een man met veel belangstelling om de Versailles heen. Keek naar binnen, en las uitgebreid het A4-tje met bijzonderheden dat ik op de hoedenplank heb liggen. Later staken nog twee mensen hun duim naar mij op toen ik langsreed.
Met het 12 V compressortje (gevoed door de Honda) de banden van de Versailles opgepompt. Was wel nodig. Omdat twee ventielen niet helemaal goed door de betreffende opening in de wieldop staken, haalde ik die wieldoppen eraf. Daarbij ontdekte ik dat aan de binnenkant een datum staat: 2 maart 1955. Grappig, mijn vaders verjaardag (op die dag werd hij 43), en ruim negen maanden later kocht hij zijn Ford Versailles.

 2011 11 01 A.JPG 2011 11 01 B.JPG 

Zondag 13 november 2011
Een mooie zonnige dag. Met de Versailles eerst naar Alkmaar gegaan. Daarna een kijkje genomen in Heerhugowaard bij Park van Luna en Stad van de Zon. Wat een enorme wijk is dat Stad van de Zon geworden. Hypermodern met windmolens en zonnecellen. Een beetje rondgereden om de veelheid aan architectuur te bekijken.

Afgelopen dagen een aardig e-mail contact gehad met de Franse tekenaar Thierry Dubois, die heel veel leuke, cartoonachtige tekeningen op auto- en verkeersgebied maakt. Zie op mijn website de rubriek "Foto's en tekeningen", en klik op Thierry Dubois.

Sint Nicolaas is inmiddels weer in Nederland aangekomen, en dat brengt mij op een sinterklaasgedicht van zo'n 50 jaar geleden, dat mijn broer Peter maakte voor mijn vader, naar aanleiding van diens Ford Versailles die toen kennelijk niet meer in al te beste staat verkeerde. Er staat geen datum boven het gedicht, maar ik vermoed dat het 1962 of 1963 zal zijn geweest (die Versailles werd opgedoekt in oktober 1964). Dit is het fraaie gedicht: 

Sinterklaasgedicht ca 1959-1961.jpg

Helaas kunnen Peter en ik ons niet herinneren wat nou eigenlijk het cadeautje was dat bij dit gedicht behoorde. Maar het is wel erg leuk dat dit gedicht bewaard is gebleven.

Zondag 20 nov. 2011 was ik met mijn Honda Jazz naar de oldtimerbeurs in Rosmalen (derde keer dat ik daar was). Voor de Versailles kocht ik nog drie extra lampen dim/groot licht, 6 V, 36/45 W. Merk Norma, type BA21d, code 01103, made in Germany. € 4,50 per stuk. Ze zijn nog verkrijgbaar!

Dinsdag 22 nov. 2011 heb ik 's avonds een update van mijn website bekend gemaakt aan zo'n 55 vrienden en bekenden. Werd na negen maanden wel weer eens tijd. De volgende ochtend had ik al meteen een aardige reactie van de vorige eigenaar; Damiano Masullo. Hij schreef:

Bonjour éric
je n'ai qu'un mot à dire : EXCEPTIONNEL !!
merci encore pour votre passion pour ce véhicule , je suis fier de cette magnifique voiture.
dommage que vous habitiez loin mais sinon j'aurais plaisir à vous voir
meilleurs salutations, damiano

vertaling:

Beste Eric,
In één woord: GEWELDIG !!
Nogmaals hartelijk dank voor je passie voor dit voertuig, ik ben trots op deze prachtige auto.
Jammer dat je zo ver weg woont, ander had ik je graag een keer ontmoet.
Met vriendelijke groet, Damiano

27 nov. 2011. Einde tweede Versailles-jaar
En hiermee zijn weer twaalf maanden geschiedenis van mijn Versailles vastgelegd.

Even wat statistiek:
 

 

Versailles
2009/2010

Versailles 2010/2011

Aantal rijdagen

44

34

Aantal kilometer

4.164

2.639

Zondag 10 dec. 2011
Precies vier weken  niet gereden met de Versailles. Veel slecht weer, en weinig tijd vanwege de vervanging van het elektrisch gemaal in de Wimmenummerpolder. Acht keer geknepen in de rubber pompbal, en binnen twee seconden sloeg de motor aan. Dat was een jaar geleden nog wel anders toen ik die benzine-knijpbalg nog niet had. Toen noteerde ik in het logboek:
"Hij startte heel slecht na 3½ week stilstand. Wel 10 à 12 keer moeten starten. Gelukkig is de accu goed. Probleem is volgens mij dat de benzine van zo ver weg moet worden aangezogen."
Die diagnose klopte dus wel!
Naar Alkmaar en Koedijk geweest. Heerlijk om er weer eens even mee gereden te hebben. Hij loopt zo mooi.