Versailles van Eric Zwijnenberg                                                                           

Juni 2010

Dinsdag 1 juni 2010
De lelijke aluminium kachelslang (eigenlijk bedoeld voor afvoer van afzuigkappen of rookgassen) onder de motorkap vandaag zwart gespoten. Nu valt het niet meer op dat hier een moderne slang zit in plaats van zo'n oude rubber/canvas slang.

Zondag 13 juni 2010
Al 2 week niet met de Versailles gereden, maar vandaag ermee naar mijn broer in Zevenhoven geweest. Eerst met de auto naar de Self Wash van Texaco in Egmond aan de Hoef. De wagen was namelijk nogal stoffig geworden. Ik had hem eigenlijk sinds de aankoop in november vorig jaar nog nooit gewassen! Nou zie je op wit trouwens niet zo gauw vuil als op zwart. Ik heb 'm wel heel voorzichtig gewassen, en absoluut niet met de hogedrukspuit. Zolang de raamrubbers van de zijruiten niet zijn vernieuwd gebruik ik ook niet al te veel water op de ruiten. Verder in de kofferruimte eerst een plaid uitgespreid, want er loopt water de kofferruimte in, omdat het rubber daar verkeerd gemonteerd zit (in de watergoot). Dat moet ik nog eens veranderen. De plaid was na de wasbeurt inderdaad nat!

De auto reed verder heerlijk. Het valt me wel op dat de watertemperatuur behoorlijk oploopt als ik 100 km/uur rijdt. Terwijl het buiten nog niet eens echt warm was (16C).
Op de terugweg in Uithoorn getankt. Het blijkt dat als het benzinelampje net is gaan branden (wijzer van benzinemeter staat dat nog op iets meer dan ) er netaan 40 liter inde tank bij kan.

Ruitenwissers 2010 002.jpg

Via marktplaats ben ik aan een stel gloednieuwe ruitenwissers voor de Versailles gekomen. Verkoper was Will Titulaer uit Balkbrug. € 25,00 plus verzendkosten.

Ik heb ze meteen gemonteerd.

 

 

 

 

Zaterdag 26 juni 2010
Vandaag samen met Jack Helder deelgenomen aan de (12e) Oldtimer Tourtocht van het Nationaal Autominiatuur Museum "Het Minidome" in Asperen.

Route A.gif Route B.gif

Om 10 uur waren we in Asperen. De ontvangst was op het terrein van het rustiek gelegen gemeentehuis van de gemeente Lingewaal. Er waren zo'n 90 deelnemers. Vele prachtige oldtimers, o.a. een Peugeot 201 en een 301. Maar ook een hele mooie 404 uit 1962.
De Versailles had veel bekijks, want het is toch wel een zeldzame verschijning!

De tocht begon om 11.30, en was ongeveer 90 km lang. Door een prachtige streek, veel langs en rond De Linge gereden. En schitterend weer. Eigenaar Berndt Roelvink van het miniaturenmuseum had het prima georganiseerd. Onderweg ergens een lunch, en na afloop in een uitspanning naast Slot Asperen de warme maaltijd.

 DSC00175.JPG DSC00181.JPG
             Bij Jack Helder op het erf                             Belangstelling voor de Versailles bij vertrekpunt

DSC00187.JPG DSC00188.JPG
        Het informatiebordje wordt bestudeerd                     Twee oude Peugeot's; 301 en 201

DSC00191.JPG DSC00196.JPG
                 Onderweg bij de lunch                                 Een mooie Peugeot 404 uit 1962 vr ons

Het was een heel geslaagde dag. Na afloop Jack thuis afgezet en de Versailles weer teruggebracht naar de stalling.
De auto heeft heerlijk gereden. Jammer dat hij geen open dak heeft zoals die van mijn vader. Maar het was toch goed uit te houden in de auto met de inblaasopeningen open en de zijruiten.

Wel werd de motor behoorlijk warm, iets wat ik al eerder had opgemerkt, eigenlijk al meteen bij het ophalen uit Frankrijk. Maar nu met dat warme weer (26C buiten) helemaal. Ik heb op de terugweg op de snelweg dan ook niet harder gereden dan 85 km/h, anders liep de temperatuur wel erg hoog op. De volgende dag bleek er zo'n 2 liter koelwater verdwenen (verdampt?)