Versailles van Eric Zwijnenberg                                                                           

Februari 2010

Dinsdag 23 februari 2010
Het is me het wintertje wel zeg! Wat heeft dat lang geduurd. telkens weer sneeuw, dus eindeloos lang is er zout gestrooid, waardoor de wegen "onbegaanbaar" waren voor een oldtimer. En ik verlang er zo naar weer met de Versailles (en de Peugeot) te rijden! Maar rijden met bepekelde wegen is vragen om grootschalige roestvorming.
Ondertussen kom ik wel regelmatig even in de stalling om naar de Versailles te kijken, accu eens even aan de lader te hangen etc.
Gisteren is een oud collega (Pim Leibrant uit Medemblik) van Sander May en Bram Brandsen samen met een vriend naar de auto komen kijken, want zij gaan waarschijnlijk de bekleding van de voorbank vernieuwen. Bram ziet er namelijk voor 18 april geen kans toe, en ik wil dan graag de Hyacintenrit van het Fordmuseum in Hillegom rijden. Ze gaan kijken of ze toch een wat beter bijpassende stof kunnen vinden dan waar nu de keus op is komen te vallen (Mobus Lantali FR 26).

Deze week heb ik me beziggehouden met banden met witte zijvlakken voor mijn Versailles. Prijsopgaven gevraagd voor banden met een 2,5 cm brede witte ring en de echte ouderwetse banden met een 6 cm breed wit zijvlak. Nou heeft mijn reservewiel ook zo'n 2,5 cm brede witte ring (die hebben er in het verleden dus kennelijk ook rondom een keer opgezeten), en dat wiel heb ik gister nog eens even bekeken en er tegenaan gehouden, maar dat is helemaal niks. Geen gezicht, dan kun je nog beter zwart hebben. Het haalt niet bij het plaatje wat ik graag wil: zoals op die foto van die familie die hun Versailles aan het wassen is:

Versailles 20 - vb.jpg 011.JPG
             Zo hoort het; 6 7 cm brede witte zijvlakken                              Mijn reservewiel; 2 cm
                                                                                                           witte band. Niet mooi.

Banden met 6 cm breed wit zijvlak voor 13" velgen zijn in Europa niet verkrijgbaar, en moeten uit Amerika moeten komen. Uiteindelijk de knoop doorgehakt, en bandenhandel Noorderkade gaat ze bestellen. Merk: B.F.Goodridge.

Banden met witte zijvlakken zitten er dus aan te komen!