Andere modellen met de naam "Versailles"

De naam "Versailles" was kennelijk een aantrekkelijke naam voor een automodel. Deze website gaat over de Ford- en Simca auto's met de naam Versailles die tussen 1954 en 1958 van de band rolden:Maar daarna zijn er ook heel andere auto's geweest die de naam Versailles droegen:

Ten eerste werd van 1977 tot 1979 de Ford Lincoln Versailles geproduceerd:

 

Deze Lincoln Versailles was Ford's antwoord op de toenemende concurrentie tussen luxe Europese auto's en de succesvolle Cadillac Seville. Ook was het een reactie op de toenemende vraag naar zuiniger auto's ten gevolge van de oliecrisis. Hij is eigenlijk maar 3Ĺ op de markt geweest en behoorde tot de "compact class", maar de grille verraadt de stijlinvloed van de grote Lincoln's.
Er zijn er ruim 50.000 van gemaakt. Ondanks de trend naar "compact" had dit bakbeest toch een lengte van 5,10 m, tegen "onze" Franse Ford Versailles met 4,50 m. De Lincoln Versailles is 1,89 m breed, "onze" Versailles 1,75 m. Ook het gewicht scheelt nogal: De Lincoln Versailles is 1725 Kg, onze Franse Versailles 1140 kg.
De motor is een 5 liter V8, met vermoedelijk 91 kW (122 pk) SAE net rating..
James H. Kaster (
North Carolina, USA) bezit er een, en hij heeft een prachtige, uitgebreide website over deze auto's gemaakt: http://www.lincolnversailles.com. Ook schreef hij in 2011 een boek over dit model.
Op YouTube staan verschillende filmpjes van deze Lincoln Versailles, onder andere deze: http://youtu.be/Kz8n0x2B1xA

Ten tweede kon je in BraziliŽ van 1991 tot 1996 een auto kopen met de naam Ford Versailles.
Hij werd daar geproduceerd door een joint-venture van Ford en Volkswagen. Hij zag er zo uit:

Foto: Diego HC.

In het kader van de Autolatina alliantie van Ford en Volkswagen, produceerde Ford voor de Zuid-Amerikaanse markt varianten van de Volkswagen Santana. Daarbij werd in 1991 de Ford Versailles gelanceerd als opvolger van de Ford Del Rey. Het gaat daarbij om een optisch licht gemodificeerde Santana in twee- en vierdeurs sedan uitvoering, en een stationwagen (de Royale) met 3 en later ook 5 deuren. In ArgentiniŽ werd deze Versailles als Ford Galaxy verkocht, ter vervanging van de Ford Sierra daar.
Na het einde van Autolatina (1995) hield de levering van deze Ford Versailles in 1996 op.
Lengte: 4,56 m, breedte 1,70 m, gewicht ca. 1100 kg. Viercilinders, in 1,8 en 2,0 liter uitvoering, goed voor resp. 70 en 85 kW (95 en 115 pk).
Bron: http://de.wikipedia.org/wiki/Ford_Versailles (Duits) of http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Versailles (Engels).
Op YouTube staan verschillende filmpjes van deze Ford Versailles, onder andere deze commercial: http://youtu.be/jNMkx9u1PvQ en deze test: http://youtu.be/z1tzkJORFr8

 

                        Stuur even een berichtje aan ericzwijnenberg@hotmail.com
                        om u aan te melden voor updates van deze website.
                        Als er dan foto's bijgekomen zijn krijgt u een mailtje.